Aktualna razstava

Pippina Ruben in njeni Črtniki

 

Sonja Korelc zadnjih nekaj let riše pod umetniškim imenom Pippina Ruben (ali na kratko zgolj Pipp), pri svojih delih pa uporablja navadne suhe barvice in črn flomaster za obrobo. Po izobrazbi je diplomirana novinarka, prosti čas pa poleg risanju po večini posveča svoji psički Uli. Rada ima sprehode z njima v naravi, šport, svobodo, druženje s prijatelji in druge lepe svari – kot je skodelica dobre kave.

Iz preproste zamisli, da bi narisala na zid grafit, ki bi bil sestavljen iz štirih slik, ki bi bile po eni strani enake, po drugi pa drugačne, vseeno pa bi skupaj tvorile smiselno celoto, je nastala serija risb – črtnic. Iz črtnic so se počasi razvili kasneje še Črtniki. Črtniki in črtnice so risbice in domišljijske kreature, ki so na voljo posameznikovi interpretaciji na kakršenkoli način, saj pri črtnikih ni narobe ali prav. Vsak lahko v risbi vidi ali najde praktično karkoli. Obraz, žival, pojavo, predmet, pokrajino ali pa … samo svet pestrih barv in pozitivne energije.

Na tokratni razstavi je avtorica predstavila Črtnike, ki so nastajali v obdobju zadnjih dveh let. Črtniki so dobrodušna bitja in pošastkoti, navdih za katere sta največkrat narava in domišljija. Če vam s svojo pojavo izvabijjo nasmeh ali pa vas samo za hip opomnejo na tistega notranjega nadebudnega otroka, ki je še kako živ in navihan ter prebiva v vsakem od nas, potem so Črtniki dosegli svoj cilj.

Spremljate tudi na FB strani Design by Pipp.